Efter säsongen 2017/18 med tränarkaos och torftigt spel tycker jag att den senaste säsongen var ett rejält kliv i rätt riktning. Framför allt på hösten dominerade Borussia Dortmund Bundesliga och hade hela nio poängs försprång framför Bayern München. Kanske gav detta lite för höga förväntningar inför våren? Försprånget försvann hastigt och mindre lustigt, men det blev i alla fall för första gången på ganska många år spännande fram till den sista omgången.

Min känsla är att vi hade en mycket stark startelva men att det saknades lite bredd i truppen. Spelare som Axel Witsel, Thomas Delaney, Marco Reus och Jadon Sancho spelade i stort sett varenda match när de var friska och fick ingen tid att återhämta sig. Därmed var laget slitet fram på våren och tappade. Dessutom har försvarsspelet varit ett problem, där Lucien Favre tvingades till nödlösningar som vänsterback, t.ex. mittbacken Diallo.

Förhoppningen är att dessa saker löses med nyförvärven Julian Brandt och Thorgan Hazard på mitten och Mats Hummels och vänsterbacken Nico Schulz i försvaret. Det lär även hända en del på försäljningssidan, och sommarens transferfönster är ju ungt. Jag tror i alla fall att vi kan se fram emot ännu en mycket spännande säsong!

Supporterklubben Schwedische Borussen har i nuläget 91 medlemmar och god ekonomi. Vi arbetar just nu på att ta fram en t-shirt åt våra medlemmar. Mer om detta inom kort. Vi har också donerat 1 431 kronor till Sverige United, som stödjer fotbollsklubbar i Sverige som arbetar för integration och mot rasism. Till detta har ni, bästa medlemmar, alla bidragit via er medlemsavgift och genom att köpa biljetter till Borussia Dortmunds matcher.

Totalt har vi haft representanter på ca 20 matcher under säsongen, och det visar att vi har många aktiva och engagerade medlemmar!

Vi önskar alla Borussen en trevlig sommar och ser fram emot den nya säsongen!

Schwedische Borussens styrelse genom Stefan Carlsson, ordförande

 1,436 total views,  1 views today

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.