Borussia Dortmund har värvat av AIK-anfallaren Alexander Isak. 17-åringen blir därmed den förste svenske spelaren att dra på sig klubbens svartgula tröja.

Den minnesgode minns kanske att Carlos Strandberg var en hårsmån från att skriva på för Borussia Dortmund sommaren 2014. Den svenske anfallaren, då i BK Häcken, klarade hur som helst inte läkarundersökningen och fick återvända till Sverige utan ett kontrakt. I stället blev det alltså AIK:s jättetalang Alexander Isak som blir förste svensk att dra på sig Borussia Dortmunds svartgula tröja.

Anfallaren presenterades vid lunchtid på måndagen, efter att Sportbladet på lördagen publicerat uppgifter som pekade på att flytten skulle gå till Bundesliga och Borussia Dortmund. En bild från när Michael Zorc, sportchef i Borussia Dortmund, och Alexander Isak skrev på kontraktet läckte dessförinnan ut på sociala medier.

17-årige Isak, som efter en imponerande debutsäsong i Allsvenskan blev svenska landslagets yngste målskytt genom tiderna tidigare i januari, har haft flera storklubbars intresse. Så sent som i förra veckan tydde det mesta på att Real Madrid skulle vinna dragkampen om den svenske jättetalangen. Men precis som i somras, då Borussia Dortmund värvade Ousmane Dembélé, drog Michael Zorc det längsta strået ännu en gång.

Alexander Isak rapporteras återvända till Sverige under eftermiddagen för att förbereda flytten ner till Dortmund. Anfallstalangen kommer spela med nummer 14 på ryggen. Till bvb.de säger Isak att han hade flera erbjudanden, men att han fått känslan att Dortmund är rätt plats för honom att som ung spelare fortsätta utvecklas.

– Alexander Isak är en anfallstalang av hög kaliber, som många europeiska storklubbar ville värva. Vi är mycket glada över att han valde Borussia Dortmund. BVB är precis som spelaren helt övertygade om att detta är en värvning med stor potential, säger Borussia Dortmunds sportchef Michael Zorc till klubbens hemsida.

Eftersom Isak ännu inte fyllt 18 år behöver FIFA bekräfta övergången. Borussia Dortmund har skickat en förfrågan dit, en förfrågan som alla parter förväntas godkänns inom kort. Klubbarna har kommit överens om att inte offentliggöra några övergångsdetaljer. Isak tros ha skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021/22, alternativ 2020/21, och blir om medieuppgifterna stämmer Allsvenskans dyraste fotbollsexport genom tiderna.

Borussia Dortmunds svenska supporterklubb Schwedische Borussen välkomnar med denna artikel Alexander Isak till klubben.

 

 1,449 total views,  1 views today

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.