Det finns inte så mycket information egentligen, vi är mitt inne i en dvala och frågetecken ifall säsongen kommer avslutas eller inte. I Frankrike lade de av, i England verkar planen vara att spela klart från 1 juni, dock osäkert. Skillnaderna mellan Tyskland och de andra länderna är att pandemin verkar tydligt ha vikit ned sig. Toppen i Tyskland var 1 april och till skillnad från syd Europa så var den mycket lägre dessutom.

Men om vi börjar med laget så är alla i full träning. Hela laget förutom Zagadou är friska och skadefria, Zagadous skada var inte lika illa som man först befarade så vid eventuellt spel kan han förmodligen vara med i slutet av maj.

När det gäller transfers är det ju som alltid mängder av nyheter i pressen. Det vi vet med relativt stor säkerhet är att våran förstemålvakt och högerback båda kommer förlänga, Burki längre och Piszche kommer göra ett sista år. Sancho kan man läsa om i betalbilagan RN+ att han kan förlänga 1 år till 2023 och gå upp i lön till troligen 11 miljoner euro, detta med ett löfte om att kunna få gå nästa sommar. Det skulle också ge klubben väldigt mycket mer pengar med 2 år kvar. OmHåland har sportchefen Zorc sagt med bestämdhet att han kommer i vart fall spela de två kommande säsongen i BVB.

Gällande bundesligan är det ett förslag som nu ligger för beslut. I förslaget skall bland annat alla ledare och spelare testas inför varje match så att de är smittfria Man skall också ha gjort tydliga regler för klubbarnas ansvar att förhindra folksamlingar. Man kan ju tänka sig att om BVB och Schalke spelar, att det kan samlas stora skaror fans runt stadion eller i staden Där vill hälsovården i Tyskland ha restriktioner och ansvar för föreningarna. På matcherna har man detaljerat gjort upp hur många funktionärer och TV team mm som skall finnas inklusive domare osv.

När det gäller resor till och från matcherna kan det bli så att man inte kan sova på hotell, alternativt man får hyra hotell utan andra gäster eller helt enkelt resa hem efter matcherna, lite oklart där. Alla tunga instanser framför allt arbetsmarkandes parter och regeringsföreträdare har sagt ja, inklusive alla förbundsländers ledare, så det slutliga avgöranden ligger hos Merkel och premiärministern att ta beslutet 6 maj.

Joakim Guldbrand

 1,896 total views,  2 views today

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.